تحلیل بنیادی شرکت داروسازی فارابی(دفارا)
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ
معرفی شرکت
شرکت داروسازی فارابی (سهامی عام) بزرگترین و مدرنترین مجتمـع داروسـازی کشـور است که به منظور تولید انبوه فرآوردههای دارویی احـداث و در دیماه سال ۱۳۷۱ مورد بهره برداری قرار گرفته است.
این مجتمع در مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع و در زمینی به وسعت ۴۰ هکتار در دامنه کوههای جنوبی شهر زیبا و تاریخی اصفهان بنا شده است. سه گروه عمده فرآورده های دارویی تولید شده در شرکت داروسازی فارابی شامل: انواع فرآورده های دارویی آنتی بیوتیک خوراکی، انواع فرآورده های دارویی غیر آنتی بیوتیک خوراکی و انواع مکمل های رژیم غذایي مي باشد.
سهامدار عمده این شرکت، شزکت پارس دارو می باشد که مالک 51 درصد شرکت می باشد. سایر سهامداران به شرح زیر می باشد:
همچنین شرکت دفارا، مالک 67 درصد شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران (دکپسول) و 25 درصد شرکت پخش هجرت (هجرت) می باشد.
تولید و فروش
محصولات شرکت به سه دسته اصلی قرص، کپسول و سوسپانسیون تقسیم می شود.
به دلیل کمبود انتی بیوتیک و سوسپانسیون در بازار و کاهش ذخیره استراتژیک در کشور و با توجه به اینکه سهم داروسازی فارابی از تولید این محصولات 70 درصد می باشد، در سال 1401 به سمت افزایش تولید انتی بیوتیک و سوسپانسیون حرکت و 25 میلیون سوسپانسیون و آنتی بیوتیک روانه بازار کرد. در مقایسه با سال 1400 این مقدار 253 درصد رشد داشته است.
برای پیش بینی سود و زیان سال 1402، میزان تولید محصولات مشابه سال 1401 درنظر گرفته شده است. و میزان فروش برابر با تولید فرض شده است. روند تاریخی و پیش بینی تولید شرکت به شرح زیر می باشد:
مواد مصرفی
مواد مصرفی شرکت پوکه کپسول و مواد موثره و بسته بندی می باشد. در سال 1401 ، 76 درصد از مبلغ مواد مصرفی مربوط به مواد موثره بوده است که عمده این ماده وارداتی می باشد. جهت پیش بینی مقدار مصرف مواد، از نسبت تاریخی مقدار مصرف به مقدار تولید استفاده شده است.
همچنین جهت پیش بینی نرخ مصرف محصولات، نرخ پوکه کپسول با استفاده از نسبت نرخ مصرف پوکه و نرخ فروش پوکه ، و نرخ مابقی محصولات که عمدتا وارداتی هستند، با توجه به میزان رشد نرخ دلار، رشد داده شده است و بر این اساس مبلغ مواد مصرفی شرکت پیش بینی شده است.
در سال 1401، 91 درصد جمع هزینه های تولید مربوط به مواد مصرفی، 6 درصد مربوط به سربار تولید و 3 درصد مربوط به هزینه دستمزد بوده است.
سایر درآمدهای غیر عملیاتی
شرکت داروسازی فارابی، مالک 67 درصد شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران (دکپسول) و 25 درصد شرکت پخش هجرت (هجرت) می باشد.
سال مالی هر سه شرکت 29 اسفند می باشد و شرکت دفارا، سود هر دو شرکت را در همان سال مالی شناسایی می کند.
بنابراین برای پیش بینی میزان سود دریافتی از زیرمجموعه ها، نیاز است که سود و زیان سال مالی 1402 دو شرکت نیز پیش بینی گردد.
سود سال مالی 1402 پیش بینی شده برای شرکت دکپسول به ازای هر سهم 10643 ریال می باشد.
سود سال مالی 1402 پیش بینی شده برای شرکت هجرت به ازای هر سهم 5710 ریال می باشد.
درصد تقسیم سود هر دو شرکت نیز بالای 90 درصد می باشد.
خلاصه جدول سود دریافتی به شرح زیر است:
مفروضات تحلیل
جهت پیش بینی سود و زیان سال مالی 1402 دفارا، مفروضات زیر به طور خلاصه درنظر گرفته شده است:
در آخرین افشای افزایش نرخ منتشر شده در سامانه کدال، درصد افزایش نرخ عمده محصولات حدود 14 درصد بوده است. بر همین اساس میانگین نرخ فروش دو ماه ابتدایی سال 1402، 14 درصد رشد داده شده است و میانیگن نرخ فروش مابقی سال فرض شده است.
سود و زیان
با توجه به مفروضات عنوان شده در بالا، سود و زیان به شرح زیر است:
تحلیل حساسیت
جدول تحلیل حساسیت سود هر سهم سال مالی 1402 بر اساس درصد افزایش نرخ (محور افقی) و نرخ دلار (محور عمودی) به شرح زیر است:
ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ